Zeleninové špagety s petrželkovým pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 151 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 456.4 mg
- Vláknina 10639.8 mg
- Vitamín A 10639.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.4 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek, lístky petržele, nastrouhaný sýr a řepkový olej rozmixujeme. Osolíme, opepříme a necháme zvolna táhnout na velmi mírném ohni.
-
2
Oloupanou mrkev a cuketu nakrouháme na tenké plátky. Špagety vaříme v osolené vodě a 5 minut před dokončením varu přidáme nastrouhanou zeleninu. Špagety se zeleninou scedíme, 50 ml vody necháme stranou.
-
3
Neokapané špagety se zeleninou smícháme s připraveným pestem a případně přelijeme vodou, kterou jsme dali stranou.
-
4
Ihned podáváme.