Šampaňský sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13.3 mg
- Vláknina 81 mg
- Vitamín A 81 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1562.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr rozpustíme v kastrůlku ve 250 ml vody a sirup lehce svaříme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
-
2
Do sirupu přecedíme citronovou šťávu, přilijeme malinovou šťávu, růžovou vodu a sekt. Vše dobře promícháme, přelijeme do nerezové mísy a vložíme na 5 hodin do mrazáku. Během mražení každou hodinu směs promícháme vidličkou, aby se vytvořila jemná ledová tříšť.
-
3
Sorbet rozdělíme do pohárů a podáváme.