Zeleninový závin z listového těsta
Suroviny
- 250 g Brambory
- 250 g Listové těsto
- 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 250 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 32 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 410.4 mg
- Vláknina 10898.8 mg
- Vitamín A 10898.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme je a rozmačkáme.
-
2
Oloupanou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme mraženou zeleninu, trochu vody a dusíme pod poklicí asi 5 minut.
-
3
Brambory smícháme se zakysanou smetanou a vejcem. Přidáme dušenou zeleninu, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
-
4
Listové těsto rozválíme do obdélníku, poklademe náplní, svineme do závinu a přendáme na plech, vyložený pečicím papírem. Závin potřeme mlékem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.