Lasagne s tuňákem
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 360 g Tuňák v oleji
- 200 g Zakysaná smetana
- 400 g Těstoviny Lasagne
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Citrony
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 29 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 629 mg
- Vláknina 4576.8 mg
- Vitamín A 4576.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lasagne se lžící oleje uvaříme v osolené vodě, scedíme, vmícháme do nich 4 lžíce oleje.
-
2
Zakysanou smetanu rozmícháme s jogurtem, citronovou šťávou, hořčičnými semínky a nasekaným koprem. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Omytý celer a okurku nakrájíme šikmo na tenké plátky. Polovinu zeleniny upravíme na talíře, na ni poklademe lasagne, pokapeme trochou zálivky a obložíme zbylou zeleninou a rozdrobeným tuňákem. Pokapeme zbylou zálivkou a podáváme s dílky citronu.