Mleté maso v listovém těstě
Suroviny
- 250 g Maso mleté - mix
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Listové těsto
- 50 ml Mléko polotučné
- 2 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 36 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 25.3 mg
- Draslík 112 mg
- Vláknina 3019.9 mg
- Vitamín A 3019.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s oloupaným, nakrájeným rajčetem, nasekanou cibulí, petrželkou, solí, pepřem, kmínem a novým kořením.
-
2
Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 16 čtverečků. Potřeme je ohřátým mlékem s rozpuštěným máslem. Do středu každého čtverečku rozložíme masovou směs, strany přimáčkneme a těsto svineme do kornoutku. Špičku potřeme bílkem a přimáčkneme.
-
3
Závitky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, vyjmeme a necháme chvíli na papírovém ubrousku.
-
4
Ihned podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo listový slaát.