Mleté maso v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Listové těsto
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 25.3 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 3019.9 mg
  • Vitamín A 3019.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s oloupaným, nakrájeným rajčetem, nasekanou cibulí, petrželkou, solí, pepřem, kmínem a novým kořením.

  • 2

    Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 16 čtverečků. Potřeme je ohřátým mlékem s rozpuštěným máslem. Do středu každého čtverečku rozložíme masovou směs, strany přimáčkneme a těsto svineme do kornoutku. Špičku potřeme bílkem a přimáčkneme.

  • 3

    Závitky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, vyjmeme a necháme chvíli na papírovém ubrousku.

  • 4

    Ihned podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo listový slaát.

Komentáře k receptu