Plněný květák se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 43 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 99.8 mg
- Draslík 918.9 mg
- Vláknina 11939.8 mg
- Vitamín A 11939.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý celý květák povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Housku namočíme do vody, vymačkáme a vmícháme do mletého masa spolu s na jemno nakrájenou cibulí, vejcem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Masovou směs vmáčkneme do prostoru mezi růžičky květáku a hlávku vložíme do zapékací mísy.
-
3
Podle návodu připravíme omáčku, krátce povaříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Omáčkou zalijeme květák a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 50 - 60 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.