Kuřecí řízky se šalvějí a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rukola
  • 80 g Šunka dušená
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 20 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 145.3 mg
  • Draslík 1090.7 mg
  • Vláknina 3461.3 mg
  • Vitamín A 3461.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Řízky poklademe opláchnutou čerstvou šalvějí a obalíme plátky šunky. Sepneme párátky, opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut.

  • 2

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli smícháme s omytou rukolou. Do vývaru přilijeme ocet, osolíme, opepříme, zálivkou salát přelijeme a promícháme. Přidáme nasucho opražené pinie a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Kuřecí řízky upravíme na talíře s rukolovým salátem.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu