Kuřecí řízky se šalvějí a šunkou
Suroviny
- 250 g Rukola
- 80 g Šunka dušená
- 40 g Sýr Parmezán
- 20 g Oříšky piniové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 639 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 145.3 mg
- Draslík 1090.7 mg
- Vláknina 3461.3 mg
- Vitamín A 3461.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Řízky poklademe opláchnutou čerstvou šalvějí a obalíme plátky šunky. Sepneme párátky, opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut.
-
2
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli smícháme s omytou rukolou. Do vývaru přilijeme ocet, osolíme, opepříme, zálivkou salát přelijeme a promícháme. Přidáme nasucho opražené pinie a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Kuřecí řízky upravíme na talíře s rukolovým salátem.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.