Penne s paprikovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Těstoviny Penne
- 20 g Tymián čerstvý
- 60 g Šunka parmská
- 400 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Feferony
- 4 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 6 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 309.7 mg
- Vláknina 6523.3 mg
- Vitamín A 6523.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme papriky, nasekané feferonky a osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.
-
2
Penne vaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
-
3
Papriky s feferonkami ve vývaru rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, nasekané bylinky, osolíme a opepříme.
-
4
Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a poklademe plátky parmské šunky.