Penne s paprikovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 60 g Šunka parmská
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 309.7 mg
  • Vláknina 6523.3 mg
  • Vitamín A 6523.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme papriky, nasekané feferonky a osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Penne vaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Papriky s feferonkami ve vývaru rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, nasekané bylinky, osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a poklademe plátky parmské šunky.

Komentáře k receptu