Gratinovaný kozí sýr na salátovém lůžku s brusinkovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 318.4 mg
- Vláknina 2740 mg
- Vitamín A 2740 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekáme směs salátů na nudličky.
-
2
Nakrájíme z válce kozího sýra cca 1,5 cm plátky, tyto plátky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Vložime do trouby, kterou máme přepnutou na gril, necháme pod grilem, dokud se nevytvoří na povrchu krustička, zbarvená do oranžova.
-
3
Mezitím nalijeme do kastrůlku červené víno a brusinkovou zavařeninu, přivedeme na mírném ohni k varu.
-
4
Salát vložíme do hlubokého talíře, přelijeme brusinkami a navrch položíme gratinovaný sýr.