Špenát s paprikou a vejcem
Suroviny
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 4 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 889.6 mg
- Vláknina 7413.8 mg
- Vitamín A 7413.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.1 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát propláchneme a necháme okapat. Velké listy nakrájíme.
-
2
Hořčici promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Pomalu zašleháme olej. Špenát, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nasucho opražené piniové oříšky smícháme se zálivkou.
-
3
Uvedeme do varu 1/2 l vody s trochou octa. Postupně rozklepneme vejce a necháme je sklouznout do vařící vody - bílek přimáčkneme ke žloutku. Vaříme 3 - 5 minut.
-
4
Salát upravíme na talíře a na každý položíme ztracené vejce.