Jogurtový parfait s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 19 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 150.4 mg
- Vláknina 1345 mg
- Vitamín A 1345 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompotované třešně (12 ks necháme stranou) nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s mascarpone, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájenými třešněmi, citronovou a pomerančovou šťávou.
-
2
Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut, rozpustíme podle návodu a vmícháme do jogurtové směsi.
-
3
4 formičky na parfait (nebo šálky) opatříme manžetami z pergamenového papíru tak, aby vyčníval 3 cm přes okraj. Formičky naplníme připraveným krémem a dáme mrazit na 60 minut.
-
4
Manžety odstraníme a parfait ozdobíme zbylými třešněmi.