Filé z okouníka s nudlemi
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 200 g Mrkev kořen
- 250 g Nudle široké
- 150 g Zakysaná smetana
- 800 g Okouník mořský
- 100 g Pesto
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl bylinková
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 138 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 104.3 mg
- Draslík 801.8 mg
- Vláknina 5362.8 mg
- Vitamín A 5362.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem a olejem. Filé omyjeme, potřeme marinádou a vložíme do zapékací mísy. Pokapeme pestem, pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 15 minut.
-
2
Nudle uvaříme v osolené vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou. Očištěnou mrkev i cukety nakrájíme na nudličky. Oloupanou, najemno nasekanou cibuli osmahneme na másle, přilijeme vývar a mrkev v něm podusíme asi 6 minut. Potom přidáme cukety a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme bylinkovou solí.
-
3
Uvařené nudle spolu se smetanou vmícháme do zeleniny a podáváme s pečeným okouníkem.