Základní nudlové těsto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosijeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vodu. Nožem vše smícháme, a když se utvoří těstíčko, vypracujeme rukama hladké, lesklé a pružné těsto, které se nelepí na vál. Těsto zformujeme do bochánku a přikryté utěrkou necháme asi 20 minut odpočinout.

Komentáře k receptu