Kuřecí náplň s houbami
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
- 50 g Sýr Parmezán
- 25 g Houby sušené
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Víno portské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 236.1 mg
- Draslík 494.8 mg
- Vláknina 1061.3 mg
- Vitamín A 1061.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme do studené vody na 30 minut. Očištěná kuřecí játra, oloupanou šalotku a vymačkané houby nakrájíme na kousky. Játra zprudka opečeme na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Na výpeku osmahneme šalotku a houby. Přidáme šalvěj, přilijeme portské a necháme přejít varem.
-
2
Asi polovinu směsi rozmixujeme s játry, přidáme zbylou směs, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vše promícháme. Necháme v chladu 30 minut rozležet.