Fusilli s lososem
Suroviny
- 150 g Hrášek mražený
- 350 g Losos - filety
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 40 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer řapíkatý
- 3 ks Máta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 13 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 415.3 mg
- Vláknina 10308.5 mg
- Vitamín A 10308.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl), slijeme a necháme okapat.
-
2
Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na másle, přidáme celer a dusíme asi 5 minut.
-
3
Porce lososa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme k celeru do pánve spolu s hráškem a dusíme ještě 5 minut. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou mátu, přilijeme víno a smetanu a zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Uvařené těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ihned podáváme.