Fusilli s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek mražený
  • 350 g Losos - filety
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 415.3 mg
  • Vláknina 10308.5 mg
  • Vitamín A 10308.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl), slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na másle, přidáme celer a dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Porce lososa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme k celeru do pánve spolu s hráškem a dusíme ještě 5 minut. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou mátu, přilijeme víno a smetanu a zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvařené těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu