Dušená ryba na čínský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 986.1 mg
- Vláknina 1385 mg
- Vitamín A 1385 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby nařízneme z obou stran třemi hlubokými šikmými řezy a dáme na ohnivzdorný talíř. Zalijeme do poloviny vodou, připevníme na stojánek nebo trojnožku a vodu přivedeme k varu.
-
2
Poté rybu posypeme směsí soli, cukru, nadrobno nakrájeného česneku a zázvoru. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme cca 12 min., až dostane maso narůžovělý nádech. Odklopíme, posypeme na proužky nakrájenou cibulkou a opět zakryjeme.
-
3
Na malé pánvičce rozpálíme sezamový a arašídový olej a přelijeme jím rybu. Pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.