Karbanátky s mrkvovým krémem
Suroviny
- 500 g Mrkev kořen
- 70 g Slunečnice - semena
- 40 g Sýr Parmezán
- 75 g Strouhanka
- 450 g Maso mleté - mix
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bazalka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 339 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 83 mg
- Draslík 243.6 mg
- Vláknina 12568 mg
- Vitamín A 12568 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slunečnicová semínka nasucho opražíme a 1 lžíci ponecháme stranou. Omyté bylinky, slunečnicová semínka a oloupaný česnek rozmixujeme, vmícháme zbylá semínka, nastrouhaný sýr a 3 lžíce oleje.
-
2
Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme.
-
3
Mleté maso smícháme se strouhankou, hořčicí a vejcem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 8 kuliček a mírně je zploštíme. Do středu každé dáme bylinkovou náplň, zabalíme do tvaru karbanátku a smažíme na oleji 10-12 minut.
-
4
Podáváme s mrkvovým krémem.