Rizoto s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 193 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 453 mg
- Vláknina 13747.4 mg
- Vitamín A 13747.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme a vaříme ve 400 ml osolené vody asi 20 minut.
-
2
Oříšky nasucho opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme a nahrubo nasekáme.
-
3
Pórek a mrkev očistíme a nadrobno nakrájíme. Meruňky nakrájíme na kostičky.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso. Osolíme, ochutíme kari kořením a skořicí. Vmícháme pórek, mrkev, meruňky a vše opékáme asi 10 minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Nakonec přidáme uvařenou rýži a kešu oříšky.