Mrkvová polévka s játrovými toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 750 g Mrkev kořen
  • 150 g Játra kuřecí
  • 315 ml Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 453 g
  • Sodík 1626 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 150.4 mg
  • Draslík 1720.6 mg
  • Vláknina 25137.8 mg
  • Vitamín A 25137.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli(2ks) a česnek nasekáme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na 2 lžících oleje, přidáme cibuli a česnek, osmahneme a vložíme připravenou zeleninu. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Do polévky přidáme okapané fazole, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku (1 lžičku ponecháme na ozdobu).

  • 3

    Zbylou oloupanou cibuli nasekáme, osmahneme na oleji a opečeme na ní očištěná játra. Potom játra rozmixujeme, osolíme, opepříme a namažeme na opečené krajíčky bagety. Ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme k polévce.

Komentáře k receptu