Krémová polévka se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 515.5 mg
  • Vláknina 8053.5 mg
  • Vitamín A 8053.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odstraníme košťál, zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar uvedeme do varu a vaříme v něm brambory a 2/3 nakrájeného zelí asi 20 minut.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle krátce podusíme zbylé zelí.

  • 3

    Brambory se zelím rozmixujeme ve vývaru, vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme kmín, sherry a polévku ještě prošleháme.

  • 4

    Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme dušeným zelím a omytou řeřichou.

Komentáře k receptu