Krémová polévka se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 515.5 mg
- Vláknina 8053.5 mg
- Vitamín A 8053.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odstraníme košťál, zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar uvedeme do varu a vaříme v něm brambory a 2/3 nakrájeného zelí asi 20 minut.
-
2
V pánvi na rozehřátém másle krátce podusíme zbylé zelí.
-
3
Brambory se zelím rozmixujeme ve vývaru, vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme kmín, sherry a polévku ještě prošleháme.
-
4
Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme dušeným zelím a omytou řeřichou.