Polévka z růžičkové kapusty se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kapusta růžičková
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Šunka krůtí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1481 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 40.3 mg
  • Draslík 1148.1 mg
  • Vláknina 16063.5 mg
  • Vitamín A 16063.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a vaříme asi 25 minut. Několik kapustiček vyjmeme, otrháme lístky a odložíme stranou. Zbylé růžičky kapusty ve vývaru jemně rozmixujeme.

  • 2

    Krůtí šunku nakrájíme na nudličky a spolu se zakysanou smetanou vmícháme do polévky. Krátce ohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 3

    Polévku rozdělíme do šálků, posypeme na kostičky nakrájenou feferonkou, nastrouhaným sýrem a lístky růžičkové kapusty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu