Pistáciový krém z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pistácie
  • 400 ml Mléko - podmáslí
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 ks Grapefruity
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Limetka
  • 6 ks Želatina
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 818.7 mg
  • Vláknina 18415 mg
  • Vitamín A 18415 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pistácií odebereme 2 lžíce a zbylé jemně umeleme, nasucho opražíme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody.

  • 2

    Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou limetkovou kůrou, podmáslím a cukrem, vmícháme umleté pistácie a rozpuštěnou želatinu. Necháme chladit asi 30 minut.

  • 3

    Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a vmícháme do tuhnoucího krému. Naplníme do formiček a uložíme do chladničky na 4 hodiny.

  • 4

    Oloupané grapefruity nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli do rozehřátého medu.

  • 5

    Krém vyklopíme na talířky a obložíme sladkými grapefruity a zbylými pistáciemi.

Komentáře k receptu