Pistáciový krém z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 35 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 818.7 mg
- Vláknina 18415 mg
- Vitamín A 18415 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pistácií odebereme 2 lžíce a zbylé jemně umeleme, nasucho opražíme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody.
-
2
Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou limetkovou kůrou, podmáslím a cukrem, vmícháme umleté pistácie a rozpuštěnou želatinu. Necháme chladit asi 30 minut.
-
3
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a vmícháme do tuhnoucího krému. Naplníme do formiček a uložíme do chladničky na 4 hodiny.
-
4
Oloupané grapefruity nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli do rozehřátého medu.
-
5
Krém vyklopíme na talířky a obložíme sladkými grapefruity a zbylými pistáciemi.