Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem
Suroviny
- 55 g Datle
- 230 g Nudle rýžové
- 115 g Fazolové klíčky
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 8 ks Bazalka
- 2 ks Citronová tráva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Okoun říční
- 8 šálek Voda pitná
- 0.25 hrnek Ořechy burské pražené
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 19 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1572.2 mg
- Vláknina 13239.8 mg
- Vitamín A 13239.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout.
-
2
Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso, nakrájenou cibuli a půl lžičky soli. Na mírném ohni povaříme, dokud není ryby hotová. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou.
-
3
Do vývaru přidáme datle, rybí omáčku a cukr, vaříme cca 5 minut a přelijeme do větší nádoby.
-
4
V pánvičce rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou nať voňatky, na kousky nakrájená rajčata a omáčku ze žlutých bobů. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme vývar, znovu přivedeme k varu a okořeníme.
-
5
Mezitím scedíme nudle, krátce povaříme ve vroucí vodě a opět scedíme. Rozdělíme na talíře, přidáme fazolové výhonky, rybí maso zbavené kostí, bazalku, mleté oříšky, zalijeme vývarem a ihned podáváme.