Karí s květákem a brokolicí
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 300 g Květák
- 80 g Bambusové výhonky
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Mrkev kořen
- 1.5 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mandle plátky
- 2 polévková lžíce Omáčka Kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 96 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 626.5 mg
- Vláknina 10077.2 mg
- Vitamín A 10077.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák a brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kolečka. Vše opečeme na rozehřátém oleji.
-
2
Bambusové výhonky necháme okapat, očištěnou mrkev a papriku nakrájíme na nudličky a spolu se 100ml vody přidáme ke květáku a brokolici. Dusíme na mírném ohni asi 10 minut.
-
3
Potom přilijeme 500ml vody, vmícháme karí omáčku a dusíme dalších 10 minut.
-
4
Nakonec přidáme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
-
5
Pokrm ozdobíme nasucho opraženými mandlovými lupínky.