Zapečené makarony s ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1044 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 56 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 151.8 mg
- Draslík 297 mg
- Vláknina 8139.8 mg
- Vitamín A 8139.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 119.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme smetanu a mléko, krátce povaříme a přidáme 150g nastrouhaného ementálu. Necháme jej rozpustit, potom opepříme.
-
3
Makarony smícháme se 120 g ementálu, osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je smetanou se sýrem, posypeme zbylým sýrem a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 8 minut.