Omeleta s mletým masem
Suroviny
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 250 g Maso mleté - mix
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 201.3 mg
- Vláknina 2229.8 mg
- Vitamín A 2229.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, tymián a opékáme asi 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
-
2
Ve výpeku osmahneme mleté maso a vmícháme papriky s tymiánem a cibulí. Podle chuti osolíme a opepříme. Maso zalijeme rozšlehanými vejci a pečeme, až se spodní strana opeče dozlatova. Omeletu obrátíme, přidáme lžíci oleje a dopečeme.
-
3
Hotovou omeletu nakrájíme na porce a posypeme nastrouhaným sýrem.