Bulgurový salát
Suroviny
- 300 g Bulgur
- 600 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Máta
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 10 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 358.3 mg
- Vláknina 28839.8 mg
- Vitamín A 28839.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur připravíme podle návodu se 600 ml vody a 1 lžičkou soli. Necháme jej vychladnout.
-
2
Citronovou šťávu smícháme s hořčicí, cukrem, solí, pepřem a olejem.
-
3
Bulgur promícháme s očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou, nasekanými bylinkami a připraveným dresinkem.