Bulgurový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Bulgur
  • 600 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 358.3 mg
  • Vláknina 28839.8 mg
  • Vitamín A 28839.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur připravíme podle návodu se 600 ml vody a 1 lžičkou soli. Necháme jej vychladnout.

  • 2

    Citronovou šťávu smícháme s hořčicí, cukrem, solí, pepřem a olejem.

  • 3

    Bulgur promícháme s očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou, nasekanými bylinkami a připraveným dresinkem.

Komentáře k receptu