Hovězí plátky s paprikou a bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže dušená
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 206.6 mg
  • Vláknina 3892.3 mg
  • Vitamín A 3892.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr, sůl, pepř, ocet a olivový olej. Vmícháme nasekané bylinky, očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, omytá, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou feferonku.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky a na rostlinném oleji je opékáme po každé straně asi 3 minuty. Potom maso osolíme a opepříme.

  • 3

    Hovězí plátky rozdělíme na talíře s omáčkou a dušenou rýží.

Komentáře k receptu