Hovězí plátky s paprikou a bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Rýže dušená
- 800 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 3892.3 mg
- Vitamín A 3892.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr, sůl, pepř, ocet a olivový olej. Vmícháme nasekané bylinky, očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, omytá, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou feferonku.
-
2
Omyté maso nakrájíme na plátky a na rostlinném oleji je opékáme po každé straně asi 3 minuty. Potom maso osolíme a opepříme.
-
3
Hovězí plátky rozdělíme na talíře s omáčkou a dušenou rýží.