Cuketová omeleta s petrželkou a rukolou
Suroviny
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 30 g Rukola
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Celer řapíkatý
- 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 284.5 mg
- Vláknina 2218.4 mg
- Vitamín A 2218.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou, na plátky nakrájenou cuketu opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut.
-
2
Smícháme vejce, mléko, strouhanku, nasekanou petrželku a 50g nastrouhaného sýru, sůl a pepř. Do těsta vmícháme zeleninu, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a na másle pečeme 15 minut omeletu.
-
3
Potom omeletu přendáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme zbylým sýrem a pod grilem v troubě zapékáme 1 minutu.
-
4
Pečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme ozdobenou rukolou.