Tymiánové kotlety s lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 36 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 129.4 mg
- Draslík 1363 mg
- Vláknina 24032.8 mg
- Vitamín A 24032.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je ze všech stran na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčata a podusíme ještě 5 minut. Omytou petrželku nasekáme, 2 lžíce ponecháme stranou a zbylou přimícháme k zelenině.
-
2
Omyté maso osolíme, opepříme a opékáme na oleji na pánvi po každé straně asi 5 minut. Po obrácení je posypeme lístky tymiánu a citronovou kůrou.
-
3
Kotlety rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou a pokrm posypeme zbylou petrželkou.
-
4
Podáváme s bílým chlebem.