Angreštový moučník se zmrzlinou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Angrešt
  • 250 g Zmrzlina vanilková
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 301.5 mg
  • Vláknina 7825.4 mg
  • Vitamín A 7825.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme 100 ml vody s 25 g cukru, přidáme omytý angrešt a povaříme 6 - 8 minut. Angrešt vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    V mléce rozšleháme vejce, vmícháme mouku, sůl, 25 g cukru a vanilkový cukr.

  • 3

    Do 4 zapékacích formiček vymazaných máslem rozdělíme angrešt a zalijeme jej připraveným těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.

  • 4

    Angreštové moučníky pocukrujeme a ozdobíme mátou.

  • 5

    Vanilkovou zmrzlinu podáváme samostatně.

Komentáře k receptu