Cibulové koláčky
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr balkánský
- 40 g Droždí
- 750 g Cibule červená
- 160 ml Zakysaná smetana
- 4 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 25 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 50.7 mg
- Draslík 331.5 mg
- Vláknina 16184.9 mg
- Vitamín A 16184.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky rozdrobíme droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 minut kynout. Potom přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce měkkého másla a lžičku soli. Vypracujeme těsto, necháme 30 minut kynout.
-
2
Z těsta odebereme vždy 2 lžíce, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme lžíci zakysané smetany a povrch posypeme rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu.
-
3
Koláčky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.