Cibulové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr balkánský
  • 40 g Droždí
  • 750 g Cibule červená
  • 160 ml Zakysaná smetana
  • 4 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 50.7 mg
  • Draslík 331.5 mg
  • Vláknina 16184.9 mg
  • Vitamín A 16184.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky rozdrobíme droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 minut kynout. Potom přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce měkkého másla a lžičku soli. Vypracujeme těsto, necháme 30 minut kynout.

  • 2

    Z těsta odebereme vždy 2 lžíce, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme lžíci zakysané smetany a povrch posypeme rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu.

  • 3

    Koláčky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu