Špagetová omeleta s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 250 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 369.6 mg
  • Draslík 764.9 mg
  • Vláknina 20739.8 mg
  • Vitamín A 20739.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli a cuketu. Vmícháme uvařené špagety, otrhané lístky tymiánu a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Omeletu opékáme tak dlouho, až se vejce srazí. Potom ji obrátíme a opečeme do zlatova.

  • 3

    Omeletu rozdělíme na 4 díly a podáváme.

Komentáře k receptu