Brambory s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 2 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 988.1 mg
- Vláknina 14135 mg
- Vitamín A 14135 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hrubo nakrájené fazolové lusky povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Oloupané brambory na hrubo nastrouháme a po částech opečeme v oleji do zlatova. Všechny opečené brambory dáme do velké pánve. Přidáme fazolky, očištěnou, na nudličky pokrájenou papriku a vše opékáme ještě 3 minuty. Přidáme nasekaný zelený pepř a nakonec pokrm ozdobíme rozkrájenou pažitkou.