Brambory s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 250 g Fazolky mražené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.96 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 988.1 mg
  • Vláknina 14135 mg
  • Vitamín A 14135 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hrubo nakrájené fazolové lusky povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Oloupané brambory na hrubo nastrouháme a po částech opečeme v oleji do zlatova. Všechny opečené brambory dáme do velké pánve. Přidáme fazolky, očištěnou, na nudličky pokrájenou papriku a vše opékáme ještě 3 minuty. Přidáme nasekaný zelený pepř a nakonec pokrm ozdobíme rozkrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu