Sýrové brambory s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 1 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 1216.1 mg
- Vláknina 17330 mg
- Vitamín A 17330 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme vychladnout.
-
2
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky.
-
3
Brambory opečeme krátce opečeme na olivovém oleji a narovnáme je ve vrstvách střídavě s plátky hrušek do zapékací mísy. Nivu rozkrájíme na kostičky a poklademe navrch pokrmu. Osolíme, opepříme a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
4
Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.