Krůtí závitky s paprikou a zelím
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 350 g Krůtí prsa
- 100 g Zelí kysané
- 375 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Jíška instantní
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 78.6 mg
- Draslík 821 mg
- Vláknina 2735.8 mg
- Vitamín A 2735.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a naklepeme. Smícháme 3 lžíce oleje, papriku, kmín, citronovou kůru a pepř. Směsí potřeme řízky, přikryté marinujeme asi 2 hodiny.
-
2
Řízky necháme okapat, osušíme je, osolíme a potřeme rajčatovým protlakem. Na každý řízek dáme kysané zelí a na nudličky pokrájené papriky. Maso svineme do závitků, obalíme plátky anglické slaniny a sepneme párátkem.
-
3
Závitky opečeme na lžíci oleje po všech stranách. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
4
Do šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.