Salámové rohlíčky
Suroviny
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 400 g Tvaroh jemný
- 500 g Mouka polohrubá
- 200 g Salám uherský
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Kapary sterilované
- 3 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Mák mletý
- 8 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 23 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 140.5 mg
- Draslík 169.5 mg
- Vláknina 4848.4 mg
- Vitamín A 4848.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme tvaroh s vejci, olejem, po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Necháme přikryté asi 30 minut odpočinout.
-
2
Salám nakrájíme na kostičky, kapary nasekáme a vše spojíme s nastrouhaným sýrem a kečupem.
-
3
Z těsta vyválíme plát silný 2 mm a vykrájíme z něj trojúhelníky o stranách asi 8 cm. Do středu vložíme trochu připravené náplně, srolujeme ke špičce a vytvarujeme jako rohlík.
-
4
Rohlíčky potřeme žloutky rozšlehanými v mléce a posypeme sezamem a mákem. Pečeme je na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.