Telecí ragú po curyšsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 114.1 mg
- Draslík 656.7 mg
- Vláknina 952.8 mg
- Vitamín A 952.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které obalíme v hladké mouce.
-
2
V pánvi na rozpuštěném másle mírně osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme nudličky masa a za stálého míchání je rychle opečeme. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
-
3
Výpek rozředíme vínem, několika lžícemi vývaru a necháme trochu svařit. Opečené maso osolíme, opepříme, za stálého míchání prohřejeme v omáčce. Ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou restované brambory.