Zeleninová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 16 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 790.8 mg
- Vláknina 13525.8 mg
- Vitamín A 13525.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut.
-
2
Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut.
-
3
Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.