Pudink z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 30 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 439 mg
- Draslík 36.1 mg
- Vláknina 87.2 mg
- Vitamín A 87.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny namočíme do studené vody.
-
2
Žloutky s cukrem šleháme do pěny, zvolna přidáváme citronovou šťávu a kůru, postupně zašleháváme podmáslí. Šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém.
-
3
Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Krém ohřejeme (nevaříme), vmícháme želatinu, odstavíme z plotny a krém šleháme metlou, až se zbarví dorůžova. Nakonec vmícháme smetanu ušlehanou dotuha.
-
4
Pudink naplníme do formiček a necháme chladit asi 3 hodiny.