Pudink z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko - podmáslí
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Želatina červená
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 439 mg
  • Draslík 36.1 mg
  • Vláknina 87.2 mg
  • Vitamín A 87.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny namočíme do studené vody.

  • 2

    Žloutky s cukrem šleháme do pěny, zvolna přidáváme citronovou šťávu a kůru, postupně zašleháváme podmáslí. Šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém.

  • 3

    Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Krém ohřejeme (nevaříme), vmícháme želatinu, odstavíme z plotny a krém šleháme metlou, až se zbarví dorůžova. Nakonec vmícháme smetanu ušlehanou dotuha.

  • 4

    Pudink naplníme do formiček a necháme chladit asi 3 hodiny.

Komentáře k receptu