Labužnický špíz s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 200 g Játra vepřová
  • 500 g Vepřová panenka
  • 150 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 994 mg
  • Vláknina 2038.5 mg
  • Vitamín A 2038.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut.

  • 2

    Omyté maso a játra spolu se slaninou nakrájíme na stejné tenké plátky, střídavě s lístky šalvěje je napichujeme na špejle.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.

  • 4

    Špízy upravíme na talíře a obložíme rýží. Podáváme s kečupem nebo jinou pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu