Labužnický špíz s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1061 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 994 mg
- Vláknina 2038.5 mg
- Vitamín A 2038.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut.
-
2
Omyté maso a játra spolu se slaninou nakrájíme na stejné tenké plátky, střídavě s lístky šalvěje je napichujeme na špejle.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
-
4
Špízy upravíme na talíře a obložíme rýží. Podáváme s kečupem nebo jinou pikantní omáčkou.