Karbanátky s jablkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 30 g Křen
  • 550 g Hovězí maso mleté
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 149.3 mg
  • Draslík 1273.6 mg
  • Vláknina 13501.8 mg
  • Vitamín A 13501.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje. Chléb rozdrobíme, promícháme s cibulí, masem, vejcem a lžící nasekané petrželky. Směs osolíme a opepříme.

  • 2

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dáme do zapékací mísy a pokapeme 1 lžící oleje, 4 lžícemi citronové šťávy a rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut.

  • 3

    Oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na kostičky. Vmícháme citronovou šťávu, nastrouhaný křen a lžíci nasekané petrželky.

  • 4

    Z masové hmoty vytvarujeme 12 karbanátků a naplníme je jablkovou směsí. Karbanátky smažíme asi 8 minut na 2 lžících oleje.

  • 5

    Na talíře upravíme brambory a karbanátky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu