Karbanátky s jablkovou náplní
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 30 g Křen
- 550 g Hovězí maso mleté
- 2 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.94 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Rajčatová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 15 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 149.3 mg
- Draslík 1273.6 mg
- Vláknina 13501.8 mg
- Vitamín A 13501.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje. Chléb rozdrobíme, promícháme s cibulí, masem, vejcem a lžící nasekané petrželky. Směs osolíme a opepříme.
-
2
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dáme do zapékací mísy a pokapeme 1 lžící oleje, 4 lžícemi citronové šťávy a rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut.
-
3
Oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na kostičky. Vmícháme citronovou šťávu, nastrouhaný křen a lžíci nasekané petrželky.
-
4
Z masové hmoty vytvarujeme 12 karbanátků a naplníme je jablkovou směsí. Karbanátky smažíme asi 8 minut na 2 lžících oleje.
-
5
Na talíře upravíme brambory a karbanátky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.