Mleté maso se zeleninou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 600 g Kapusta růžičková
- 400 g Mrkev kořen
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Maso mleté - mix
- 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 263 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 919.3 mg
- Vláknina 35632.2 mg
- Vitamín A 35632.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, spolu s nasekaným česnekem vsypeme na rozpálený olej. Krátce osmahneme a přidáme mleté maso. Smažíme, dokud se nevytvoří hrudky, osolíme a opepříme. Maso zalijeme vývarem, přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky, okapaná rajčata a tymián. Vše vaříme asi 15 minut. Chvíli před koncem varu vložíme okapanou kukuřici, fazole a růžičkovou kapustu. Podle chuti pokrm přisolíme a opepříme.
-
2
Podáváme s česnekovou bagetou.