Marinované kuře na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 559.9 mg
  • Vláknina 406.8 mg
  • Vitamín A 406.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné kuře naporcujeme.

  • 2

    Do hrnce dáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sherry, lžíci vody, olivový olej, med a nastrouhaný zázvor. Osolíme a opepříme, nakonec přidáme oloupané, na kostičky pokrájené cibulky. Marinádu zahřejeme na mírném ohni, aby se rozpustil med. Necháme vychladnout.

  • 3

    Porce kuřete polijeme marinádou a necháme odležet nejméně 2 hodiny. Během marinování kuře několikrát obrátíme.

  • 4

    Maso vyjmeme, necháme okapat. Porce rozložíme na plech nebo na rošt a pečeme na rozpáleném grilu asi 40 minut. Maso můžeme občas polít zbylou marinádou.

Komentáře k receptu