Marinované kuře na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 45 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 559.9 mg
- Vláknina 406.8 mg
- Vitamín A 406.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné kuře naporcujeme.
-
2
Do hrnce dáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sherry, lžíci vody, olivový olej, med a nastrouhaný zázvor. Osolíme a opepříme, nakonec přidáme oloupané, na kostičky pokrájené cibulky. Marinádu zahřejeme na mírném ohni, aby se rozpustil med. Necháme vychladnout.
-
3
Porce kuřete polijeme marinádou a necháme odležet nejméně 2 hodiny. Během marinování kuře několikrát obrátíme.
-
4
Maso vyjmeme, necháme okapat. Porce rozložíme na plech nebo na rošt a pečeme na rozpáleném grilu asi 40 minut. Maso můžeme občas polít zbylou marinádou.