Okouník mořský na paprikách
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Paprika žlutá
- 500 g Paprika červená
- 750 g Okouník mořský
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 20 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 95.8 mg
- Draslík 1167 mg
- Vláknina 9896.3 mg
- Vitamín A 9896.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 288.8 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm kostičky slaniny. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Vmícháme nasekaný česnek, očištěné, na nudličky pokrájené papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Zeleninu dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec vmícháme rozkrájená rajčata.
-
2
Porce ryby omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.