Okouník mořský na paprikách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Paprika žlutá
  • 500 g Paprika červená
  • 750 g Okouník mořský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 1167 mg
  • Vláknina 9896.3 mg
  • Vitamín A 9896.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 288.8 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm kostičky slaniny. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Vmícháme nasekaný česnek, očištěné, na nudličky pokrájené papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Zeleninu dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec vmícháme rozkrájená rajčata.

  • 2

    Porce ryby omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu