Špagetový salát s tuňákem
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
- 100 g Tuňák v oleji
- 125 g Mozzarella
- 100 g Olivy nakládané
- 100 g Rukola
- 250 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 27 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 29.2 mg
- Draslík 532 mg
- Vláknina 8904.8 mg
- Vitamín A 8904.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka vyklopíme z konzervy a po okapání rozmačkáme vidličkou. Omytá rajčata nakrájíme na dílky, mozzarellu rozkrájíme na kostičky.
-
2
Špagety přelomíme, uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Rozšleháme citronovou šťávu s olejem, cukrem, solí a pepřem. Tuňáka promícháme s olivami, pokrájenými na plátky, rajčaty, Mozzarellou a očištěnou rukolou. Nakonec vmícháme uvařené špagety.
-
4
Salát rozdělíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme kapary.