Zapečený květák s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 818.4 mg
- Vláknina 10246.2 mg
- Vitamín A 10246.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky a vaříme v páře asi 5 minut. Růžičky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
-
2
Toastový chléb rozdrobíme, promícháme s nastrouhaným sýrem a citronovou kůrou. Směsí posypeme květák a povrch poklademe vločkami másla (1 lžíce). Zapékáme v předehřáté troubě asi 12 minut.
-
3
Spaříme a oloupeme rajčata, rozmixujeme a svaříme na hustou omáčku. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a nasekaný kopr. Omáčku podáváme s květákem.