Těstovinová omeleta s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 257.8 mg
- Draslík 97.9 mg
- Vláknina 301.3 mg
- Vitamín A 301.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Nakonec zašleháme na jemno nasekanou petrželku.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme těstoviny a za častého míchání je opečeme. Zalijeme připravenou vaječnou směsí a necháme asi 5 minut na mírném ohni tuhnout.
-
4
Pokrm nakrájíme na porce, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.