Těstovinová omeleta s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Těstoviny Penne
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 257.8 mg
  • Draslík 97.9 mg
  • Vláknina 301.3 mg
  • Vitamín A 301.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Nakonec zašleháme na jemno nasekanou petrželku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme těstoviny a za častého míchání je opečeme. Zalijeme připravenou vaječnou směsí a necháme asi 5 minut na mírném ohni tuhnout.

  • 4

    Pokrm nakrájíme na porce, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu