Lehká ovocná bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 200 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Kompot broskvový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 145.1 mg
  • Vláknina 2566.4 mg
  • Vitamín A 2566.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru, přidáme tvaroh, žloutky a ještě krátce šleháme. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, přimícháme do hmoty, lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.

  • 2

    Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 3

    Po částečném vychladnutí vyklopíme bábovku z formy, vychladlou ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky broskví.

Komentáře k receptu