Lehká ovocná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 145.1 mg
- Vláknina 2566.4 mg
- Vitamín A 2566.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru, přidáme tvaroh, žloutky a ještě krátce šleháme. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, přimícháme do hmoty, lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.
-
2
Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
3
Po částečném vychladnutí vyklopíme bábovku z formy, vychladlou ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky broskví.