Salám s rajčaty a jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 902 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 777 mg
- Vláknina 7289.8 mg
- Vitamín A 7289.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na dílky, očištěné cibulky nakrájíme šikmo na špalíčky.
-
2
Salám (nebo telecí párky) rozkrájíme na kolečka, krátce je opečeme na 2 lžících oleje. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Do výpeku přilijeme zbylý olej, přisypeme cibulky, za stálého míchání je opečeme. Přidáme rajčata, salám, promícháme, osolíme, opepříme a podusíme asi 5 minut.
-
4
Několik lístků bazalky ponecháme stranou na ozdobu, zbylé na jemno nasekáme a přidáme ke směsi. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.