Salám s rajčaty a jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Salám jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Rajčata
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 902 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 777 mg
  • Vláknina 7289.8 mg
  • Vitamín A 7289.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na dílky, očištěné cibulky nakrájíme šikmo na špalíčky.

  • 2

    Salám (nebo telecí párky) rozkrájíme na kolečka, krátce je opečeme na 2 lžících oleje. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do výpeku přilijeme zbylý olej, přisypeme cibulky, za stálého míchání je opečeme. Přidáme rajčata, salám, promícháme, osolíme, opepříme a podusíme asi 5 minut.

  • 4

    Několik lístků bazalky ponecháme stranou na ozdobu, zbylé na jemno nasekáme a přidáme ke směsi. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu